tirsdag 7. oktober 2014

Selvportrett
Oppgaven gikk ut på å lage et trykkbilde av et selvportrett inspirert av Morten Krogvold.

Vi startet med å ta selvportrett i sort hvit og redigerte det etterpå i Photoshop, hvor man kan fikse størrelse, kontraster og lys, etc.
Så la vi bildet over en papplate med blåpapir mellom bildet og platen. Med bruk av en penn markerer man plassene på bildet hvor sort og hvit skilles.
På grunn av blåpapiret blir det man markerer og tegner på bildet også markert på papplaten, slikt kan man se hvor man skal kutte på platen etterpå.

Man kutter ut de delene av bildet som skal være svart, slik at de svarte partiene av bildet blir litt djupere og enklere å skille når man fyller på trykksverte.
Selv hadde jeg ikke mye problemer med kuttingen siden bildet mitt ikke inneholder så mange små-detaljer.
Når man da er ferdig å skjære ut bildet, fyller man det med trykksverte. Man fyller da de svarte partiene av bilde mens man prøver å få mins mulig sverte på de hvite delene av bildene. Skulle man være uheldig å få sverte på de hvite delene, kan det tørkes av med avispapir.

Til slutt trykte vi bilde i en trykkemaskin, de fleste bildene ble to trykk hvor de første bildene som oftest ble de sterkeste.
Så var det bare å kutte ut passepartout og henge opp bildene.

Bildet som er vist her er det tredje trykket som er trykket men nummer to i rekken av de fire trykkene jeg tok vare på. Dette er trykket jeg er mest fornøyd med.
Det førte trykket hadde alt for mye sverte på, så trykket ble litt grisete. Til tross av at det ble litt grisete ble det et bra trykk, mengden med sverte gjorde de svarte delene ekstra tydeligere og trykket enda klarere.
Andre trykke ble jeg ikke særlig fornøyd med, all sverten ble lagt på det første bildet og det gjorde det andre bildet svakere, de svarte partiene ble uklarere og kontrastene med det svarte og hvite ble for svak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar