torsdag 20. august 2015

Komposisjon Ingrid


Oppgaven vi fikk utdelt gikk ut på å ta helt naturlige bilder av valgfrie temaer, hvor vi hadde hovedfokus på komposisjon. Vi skulle velge ut tre av bildene vi mente egnet seg best i forhold til oppgaven. 

Bilde nr 1. Dette er det første bilde jeg valgte. På bildet er det et tre som er i hovedfokus. Dette treet er plassert i det gylne snitt slik at det er dette øyet fokuserer mest på. Jeg plukket litt blomster som jeg ville ha med på bildet slik at fargekontrastene blir mer synlig. På bildet ser vi flere elementer som både er i forgrunnen og i bakgrunnen.
Grunnen til at jeg valgte dette bilde er fordi jeg mener at linjene er godt synlige her. Selve treet i forgrunnen står slik at linjene blir skrå-vertikal. Det er også spesielt to godt markerte linjer på treet i forgrunnen som skiller fargene mørk og lys. I bakgrunnen ser vi to trær som på en måte danner den geometriske figuren, trekant. (opp-ned trekant). De små knoppene på blomsten er også formet som sirkler. På treet i forgrunnen er det tydelig at den gule fargen fra blomstene blir mer tydelig på en mørk bakgrunn, det blir kontraster. 

Bilde nr 2. 
Dette bildet består av en vertikal linje. På bildet ser vi at bygningen skaper en statisk linje som kommer godt fram på grunn av himmelen i bakgrunnen. bygningen har en geometrisk form, et rektangel. I nederste del av bildet ser vi at den gråe muren danner mindre rektangler, men det kan også se ut som det er trekanter. 

Elementene i bildet er plassert slik at den statiske linjen kommer i det gylne snitt. Jeg valgte å få høyde på bildet isteden for bredde slik at linjene kommer bedre frem og slik at elementene ikke blir rotete. 

Det er fargekontraster mellom den mørke bygningen og den lyse himmelen som skaper spenning. 
Bilde nr 3. 
På dette bildet kommer igjen linjene tydelig frem. Her ser vi at bordene som står stablet opp-ned skaper flere statiske linjer. 

Det er fargekontraster mellom de svarte bordbenene og den hvite veggen, også mellom den gule døren i bakgrunnen og den hvite veggen. Vi ser flere geometriske figurer her, blant annet den hvite tavlen i bakgrunnen som danner et kvadrat, den gule døren er formet som et rektangel og platene i bordene er også formet som rektangler. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar