torsdag 20. august 2015

Komposisjon Torunn SB


I denne oppgaven skulle vi ta bilder ute i naturen, basert på komposisjon prinsipper. Vi skulle velge tre bilder vi var mest fornøyd med.

Fargekontrasten mellom steinen og gresset rundt gir stort fokus til steinen. Skyggene demper og gir harmoni i bildet. Steinen er litt til siden av midtpunktet men ikke i det gylne snitt for en rolig følelse. At bakgrunnen er rotete og forskjellig mens steinen er uniform gir en følelse av balanse.




Dette bladet har en sterk lyskontrast mellom de to sidene. I bakgrunnen får vi to diagonale linjer som fører inn i bladet, som gir noe dynamikk i bildet. Den helt klare himmelen hjelper i å gjøre bakgrunnen ryddig. Bladet er midstilt i bildet samtidig som bakgrunnen er uklar for å gi alt fokus til bladet. Hovedåren i bladet gir også en litt dynamisk linje så bladet ikke blir helt statisk.
Her er det fargeovergangen som er fokus. Skyggen bryter opp monotomien i bildet og lyset får det grønne til å lyse opp. Bildet ligger litt til siden og får noe dynamikk i seg. Fokuset går fra uklart på venstre side til veldig skarpt på høyre, som gjør det enda mer iøyenfallende. De hvite prikkene og strekene lager noe å studere i bildet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar